onsdag 23 juni 2010

FotbollsVM

Ett märkligt vakum har infunnit sig på sportfotograferingsfronten.
Det är ju VM i fotboll just nu. I Sydafrika till råga på allt. Alltså en liten bit utanför Skånskans spridningsområde, om man säger så.
Därför plåtar jag inga större fotbollsmatcher nu.
Däremot blir det många trevliga möten med fotbollsprofiler som tippar hur det ska gå i VM. Skånskan åker hem till tränare, spelare och andra fotbollsanknytna och ser en match per dag tillsammans. Lättsamt, trevligt och uppskattat.
Som en bonus i allt tippandet har det blivit så att de olika medverkande försöker bräcka varandra med att bjuda på matchmat som imponerar på oss från tidningen. Så var det ju absolut inte menat från början men Tomas Jernberg som var först ut på plan satte ribban högt då han hade tänkt till ordentligt och bjöd oss på Lundaknake. Ett nästintill oslagbart val när man ska titta på fotboll. Lagom kladdigt med senapen till men annars perfekt när man har all fokus på en TV-skärm. Bara att hålla i korven och trycka in i munnen och tugga.
Lite knepigare blev det ju med Anders Nilssons härliga sallad som i sig var ett superklipp smakmässigt men betydligt svårare att balansera in i munnen.
Elin Roséns bidrag med drivor av godis och chips var också TV-mässigt och borde väl kombinerats med starköl istället för cola.
Nä, det enda som hänt på senaste tiden rent sportmässigt var väl derbyt mellan FC Rosengård mot LB07. En kanonmatch med mycket sambarytmer och kebabdofter samt hyffsat bra spel.
Ken Hansson briljerade med Hattrick och Rosengård vann matchen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar